Prelekcja: O zakwaszeniu słów kilka

Prelekcja: O zakwaszeniu słów kilka

Zapraszamy na prelekcję pt. „O zakwaszeniu słów kilka”, która odbędzie się 13 listopada 2019 r. o godz. 17:00 w Tucholskim Ośrodku Kultury. Natomiast 19.11.2019 o godz. 17.oo prelekcja odbędzie się również w WDK Raciąż. O powodach, stopniu zakwaszenia organizmu, związanymi z tym zagrożeniami zdrowia oraz sposobach na wyregulowanie organizmu opowie Joanna Janikowska, członkini Polskiej Akademii Zdrowia. Wstęp wolny.

To, co błędnie nazywamy chorobą, jest tak naprawdę manifestacją odłożonych kwasów i toksyn w ciele” [dr Robert O.Young]

„Aż trudno uwierzyć, ile cierpienia i przypadków śmierci można by uniknąć, gdybyśmy nie doprowadzali do tak wysokiego zakwaszenia organizmu.

Niemalże 50% wszystkich zgonów w skali roku można by uniknąć, gdyby nasze ciało nie musiało stale walczyć z zalewaniem go kwasami.

Obecnie jesteśmy zmuszeni do życia w środowisku, które staje się coraz bardziej zanieczyszczone. Znajduje się w nim wiele szkodliwych substancji chemicznych, które mogą być bardzo niebezpieczne – są rakotwórcze, uszkadzają system immunologiczny, negatywnie wpływają na gospodarkę hormonalną. Niestety częściej mamy z nimi do czynienia m.in. w produktach spożywczych, lekarstwach, zanieczyszczonym powietrzu, czy jako powstających w wyniku różnorodnych procesów przemiany materii.

Zgodnie z wynikami najnowszych badań, nawet 25% wszystkich chorób w Europie może mieć związek z substancjami chemicznymi, które są niejednokrotnie wykorzystywane w codziennym życiu. Ponoszą one również odpowiedzialność za coraz częściej występujące alergie oraz nowotwory złośliwe.

My, oczywiście, sami musimy znaleźć rozwiązanie, w jaki sposób ograniczyć ich szkodliwy wpływ, w jaki sposób oczyścić swój organizm.

Aby równowaga kwasowo-zasadowa była zachowana na poziomie 7,35 powinniśmy spożywać artykuły żywnościowe w stosunku 20% zakwaszających i 80% zasadotwórczych.

Pęd życia często nie pozwala nam na utrzymanie tak zdrowej diety, dlatego, by zadbać o nasze zdrowie istotne jest jej uzupełnienie o chlorofil, który zrównoważy naszą zakwaszającą dietę. Naukowcy orzekli, że najbardziej korzystny dla naszego organizmu jest chlorofil w płynie i najłatwiej jest go wprowadzić do codziennej diety.”

Projekt UE Facebook Youtube Instagram